Nakupte ještě za 1 000,00 Kč pro dopravu ZDARMA!
ks
Není uvedena
Objednat
Váš košík je prázdný!
Obsah košíku Přepočítat
CS
 
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč pro dopravu ZDARMA!
ks
Není uvedena
Objednat
Váš košík je prázdný!
Obsah košíku Přepočítat

Kazzen

Zlato z Pantellerie - speciality z ostrova

Společnost Kazzen vznikla na ostrově Pantelleria v roce 2004 a od té doby se věnuje ručnímu zpracování a konzervování plodů z Pantellerie.

Starší z bratrů rodiny D´Ancona, Fabrizio, přišel s myšlenkou postavit na starém rodinném pozemku tuto výrobnu.

Tři bratři Fabrizio, Alessandro, Massimo, které spojuje láska k rodné půdě, začali věnovat veškerý volný čas realizaci tohoto „snu“. Největšího úspěchu dosáhli v roce 2005, kdy na Expu získali ocenění „Premio del gusto“ za své PESTO PANTESCO

Tehdy pochopili, že Kazzen se stala součástí jejich života a že již není možné tuto práci dělat pouze na půl úvazku.

Dnes se práci na plný úvazek věnuje Alessandro, který je vždy připravený cestovat a propagovat výrobky z Pantellerie po světě. Spolu se svou ženou Marilenou a švagrovou Francescou usilují o dosažení nejvyšší kvality, aby mohli vyvážet „chutě“ tohoto ostrova po celém světě.

Dodržování tradičních receptů, pečlivý výběr vstupních surovin, ruční zpracování a stálá kontrola kvality, to vše zvyšuje prestiž výrobků z této části jižní Itálie. Mezi stálé výrobky patří sušené víno, široká škála rostlinných výrobků, mezi nimi oregáno a rajčata ve všech svých podobách a slavné Passito di Pantelleria – desertní víno.

Neustálá kontrola všech procesů výroby garantuje maximální bezpečnost, zdravotní nezávadnost a v neposlední řadě originalitu našich výrobků. Samozřejmostí je výroba bez přidání konzervačních látek Z každé sklenice na Vás dýchne velký kus historie a tradice jedné velké rodiny, kterou spojuje láska k ostrovu Pantelleria.

Z každého našeho výrobku je cítit láska k přírodě a k ostrovu. Důležitý pro chuť našich výrobků je i výběr extra panenského olivového oleje. Dnes můžeme Kazzen definovat jako „malý rodinný podnik“, který sleduje své výrobky od sklizně prvotní suroviny, přes balení, ruční lepení etiket, až po kontrolu každé odesílané zásilky. Od roku 2010 Kazzen pěstuje vlastní hrozny v rozvíjejícím se vinařství společnosti Viniscola Srl. V květnu 2013 na veletrhu „Tutto food“ v Milaně získal výrobek Nesos Passito di Pantelleria první místo v certifikovaných produktech „DOP, IGP a BIO).

Číst dál...