Nakupte ještě za 1 000,00 Kč pro dopravu ZDARMA!
ks
Není uvedena
Objednat
Váš košík je prázdný!
Obsah košíku Přepočítat
CS
 
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč pro dopravu ZDARMA!
ks
Není uvedena
Objednat
Váš košík je prázdný!
Obsah košíku Přepočítat

Pariani

PARIANI - mezi nejznámější výrobky patří oleje lisované z různých druhů ořechů, dort Sbrisolina a roztíratelný krém Pariani.

Výrobky Pariani velmi rychle dosáhly uznání v nejlepších italských i zahraničních restauracích a dnes je můžeme najít v kuchyních světových šéfkuchařů a cukrářů a také ve výběrových gastronomických zařízeních. 

Ne jedna, ale hned jedenáct společností - to je inovativní koncept Pariani, který se rozšířil po italských regionech, kde se pěstují a částečně i zpracovávají naše výrobky. Srdce společnosti se nachází v Givolettu u Turína, kde jsou naše kanceláře, lisovací laboratoře a sklady. Pracovní procesy, které požadují specifické znalosti a technologie se naopak provádějí v jiných společnostech, se kterými Pariani spolupracuje. Naší silou i jistotou jsou zemědělci pracující v ovocných sadech v Piemonte, Benátském regionu, Toskánsku i na Sicílii. Nedílnou součástí jsou i technici u výrobních linek, šéfkuchaři i cukráři. To vše dohromady tvoří velkou společnost profesionálů, která pro vás připravuje výrobky jedinečné chuti i kvality.

 

Mattia Pariani započal svoji dráhu v roce 2000 na Zemědělské univerzitě v Turíně projektem Leader Plus dotovaným Evropskou unií a také diplomovou prací „ Lískový oříšek“ o hodnotě dílčích výrobků z lískového oříšku: ořechový olej, odtučněná mouka z oříšků a skořápek. Je to právě oříškový olej, lisovaný z lískového oříšku z Piemonte IGP, u kterého vše začíná. Záhy vzniká lisovací laboratoř v Cortemilia. V roce 2004 se stal „Projekt lískový oříšek“ finalistou na udělování Národní ceny za inovaci.

Číst dál...