Nakupte ještě za 1 000,00 Kč pro dopravu ZDARMA!
ks
Není uvedena
Objednat
Váš košík je prázdný!
Obsah košíku Přepočítat
CS
 
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč pro dopravu ZDARMA!
ks
Není uvedena
Objednat
Váš košík je prázdný!
Obsah košíku Přepočítat

Roi

Začátek podnikání rodiny „Roi“ se datuje do roku 1900, kdy si Giuseppe na dva roky pronajal jednu z lisoven oleje, která byla do té doby obecním majetkem. Po Giuseppe, Battistovi, Pippu „Roi“ to byl Franco, poslední potomek  rodu Boeri , který se svým otcem věnoval veškerý svůj volný čas rodinné lisovně, kde se již po čtyři generace vyrábí olivový olej. Byl to právě Franco, který si pro značku výrobků a jako symbol pevné vazby na historii vybral starobylou přezdívku rodiny Boeri - „Roi“ ,

V průběhu let Franco nakupuje další olivové háje, aby rozšířil rodinný majetek a dosáhl tak  dnešních 15 hektarů s cca 4000 olivovníky kultivaru Taggiasca. Spolu s manželkou Rossellou založil společnost Gaaci z jejichž stromů pochází Cru Gaaci.

Jméno Gaaci pochází z lombardského Gahagi což znamená „rezervovaná oblast“. Toto označení pochází z období byzantské a lombardské nadvlády nad Ligurií v roce 643 před naším letopočtem za vlády krále Rotari. Zvláštní a zároveň výhodné položení pozemků předurčuje jejich zkultivování pro pěstování olivovníků. Olivovníky se nacházejí ve výšce cca 350-500m nad mořem a jsou obklopené středomořským porostem a kaštanovým lesem. Pozoruhodný a nevšední je vliv blízkosti moře a volně rostoucích bylinek v celém okolí. Pěstování probíhá v souladu s životním prostředím a olivové háje jsou zapsané jako „bio“ od roku 2002.

Franco vylepšil také část, kde se plody zpracovávají a zavedl oddělení čištění oliv. Současná lisovna se skládá z tradičního mlýna s mlýnskými kameny a dvěma lisy, ke kterým se přidal mlýn s novým konceptem a nepřetržitým dvoufázovým provozem lisování za studena. Organoleptické vlastnosti a kvalita extra panenského oleje tak zůstávají nedotčené.

Naše půda

Lisovna a olivové háje „Roi“ se nacházejí v údolí Valle Argentina, což je vnitrozemí Arma di Taggia, kde má pěstování oliv tradici již od roku 1700. Typicky úzké terasy, mírné klima a kultivar Taggiasca, který se pěstuje pouze v této oblasti, garantují nejlepší kvalitu a chuť „Soave“ charakteristickou právě pro extra panenský olej Taggiasco, známý a oceňovaný po celém světě.

Výroba

Naše výroba extra panenského olivového oleje pochází pouze z oliv kultivaru Taggiasca, které se zpracovávají za studena s kamennými mlýnskými kameny. Olej se lisuje bez zahřívání olivové hmoty a bez přidávání teplé vody jak do pasty, tak i do olejového moštu. To vše zaručuje výrobku ty nejlepší bionutriční a organoleptické vlastnosti a lepší schopnost konzervace (nesmíme zapomínat, že teplo a světlo jsou největší nepřátelé oleje).

Číst dál...